Hier lees je voorbeelden in vier thema's waarvoor de meeste mensen mijn begeleiding vragen.


Uit balans, piekeren en stressklachten


Ben je in een negatieve spiraal gekomen van onrust, gespannenheid en piekergedachten?

Door tal van redenen kan je je balans kwijtraken. 

Ik begeleid je bij het inventariseren en ontwarren van de situatie, je gevoelens en gedachten. Je leert eigen signalen beter herkennen en gaat zelf de regie nemen bij het reguleren van je energie. 

Vaak betekent dit dat je nieuwe vaardigheden gaat leren en sommige oude gewoontes en gedachten loslaat. 

Het doel is de rust weer terug te brengen, je functioneren te verbeteren en een preventieplan te maken voor de toekomst.


voornemens waarmaken


Heb jij gezonde plannen, die je moeilijk vindt vol te houden? Wil je meer bewegen, gezonder eten, alcohol minderen, maar lukt je dit niet?

Ik ga samen met jou kijken hoe je nieuwe gewoontes en routines het beste maakt, hoe je je motivatie kan versterken, welke dieper liggende waardes je kunnen helpen bij het bereiken van je doelen. Ook leer je omgaan met twijfels en afleidingen. We bespreken hoe je jouw interne dialoog liefdevoller kan maken. 

Het doel is dat jij je leven stuurt en daarna aan het roer blijft staan!


Pijn, chronische ziekte, handicap, reïntegratie


Heb je langdurig klachten en pijn, die er toe leiden dat je activiteiten vermijdt? Wordt je wereld steeds kleiner en voelt dat frustrerend en eenzaam? Hoe ga je om met verdriet?

Mijn begeleiding richt zich op twee zaken. Eerst het onder ogen zien van wat er allemaal speelt en de emoties die dat voor jou met zich meebrengt. Daarnaast focussen we op het verbeteren van de kwaliteit van leven. We onderzoeken welke zaken voor jou van waarde zijn en hoe je deze meer aandacht kan gaan geven. Zo ontstaat ruimte om je leven als zinvol te ervaren en gaan maken, naast de pijn of problemen die er zijn. 


richting kiezen


Misschien heb geen concrete klacht, maar wel behoefte aan verdieping.

 

Gaat je leven de kant op die je voor ogen hebt?

Is het tijd voor een reality-check?

Heb je het idee dat er meer uit het leven te halen valt? 

 


Er kunnen diverse redenen zijn voor een coachgesprek met een professional.

 

Laat me weten of ik je kan helpen!